چند روش خانگی برای از بین بردن بوی نم فرش

تاریخ : 05 آبان 1398

چند روش خانگی برای از بین بردن بوی نم فرش

ممکن است فرش یا گلیم فرش شما پس از شستن بوی نم به خود بگیرد و قطعا برای شما و دیگر اعضای خانواده این بو بسیار آزار دهنده و ناخوشایند است، هر چند که شستشوی فرش یا گلیم نکاتی دارد که با رعایت آن ها شما دیگر به این مشکل برنخواهید خورد. یکی دیگر از علت های بوی نم فرش ذوب شدن برفک های فریزر است که باعث خیس شدن و ایجاد بوی نامطبوعی در فرش یا گلیم آشپزخانه شما می شود. حتی ممکن است که به اشتباه مقداری آب را روی زمین یا فرش خود بریزید در نتیجه مشاهده خواهید کرد که خیلی زود بوی نامطبوع فرش یا گلیم، خود را نشان می دهد؛ زیرا فرش یا گلیم وقتی که خیس می‌شوند فضای مناسبی را برای رشد و تجمع قارچ و کپک‌ها فراهم می‌کنند؛ این بوی بد فرش ناشی از این قارچ‌ها و کپک‌ها هستند. قارچ‌ها می‌توانند باعث بیماری‌های گوارشی مانند اسهال شوند؛. به همین دلیل است که کودکانی که بیشتر با فرش یا گلیم در تماس هستند به بیماری‌های گوارشی بیشتری نسبت به بزرگسالان دچار می‌شوند.

در این مقاله قصد داریم تا روش‌های رفع بوی نامطبوع فرش یا گلیم را بررسی کنیم. از بهترین روش‌هایی که برای از بین بردن بوی نامطبوع فرش حاصل از نم وجود دارد استفاده از روش‌های طبیعی و خانگی است چرا که از دسترس ترین راه‌حل‌ها محسوب می‌شود که هم هزینه بسیار کمتری دارد و هم راهکاری سریع و تاثیرگذار است. یکی از معروفترین و تاثیرگذارترین موادی که در بسیاری از خانه‌ها نیز در دسترس است جوش شیرین می‌باشد. استفاده از اسطوخودوس نیز یکی دیگر از روش‌های موثر در از بین بردن بوی نم فرش است که علاوه برداشتن عطر خوش، رایحه‌ای را به فرش شما خواهد داد. در این میان از تاثیر لیمو ترش  و بوراکس نیز نباید غافل شد که در رفع بوی نم فرش به شما کمک خواهد کرد. با ما همراه باشید تا تاثیر هر یک را به اختصار بررسی کنیم.

1- جوش شیرین

اولین روش برای از بین بردن بوی نامطبوع فرش، استفاده از جوش شیرین است. البته برای دفع بوی نامطبوع فرش با استفاده از جوش شیرین، می‌بایست حوصله و صبر داشت. در این روش، ابتدا روی قسمتی از فرش که بوی بدی گرفته، میزان زیادی جوش شیرین بریزید و بعد با استفاده از یک برس یا جارو با هر چیزی که بتوان با آن جوش شیرین را به خورد فرش بدهید، روی فرش و جوش شیرین بکشید. حالا باید مدت ۲۴ ساعت صبر کنید تا جوش شیرین کار خود را انجام دهد و بوی نامطبوع فرش را از بین ببرد. بعد از گذشت این مدت با استفاده از جارو دستی، جوش شیرین خشک شده را از روی فرش پاک و جمع کنید. بقایای آن را می‌توانید با استفاده از جارو برقی تمیز کنید. بعد از اینکه جوش شیرین را تمیز کردید، با دستمال نیمه مرطوب روی سطح مورد نظر بکشید. بعد از این کار نوبت به استفاده از سرکه سفید است. ابتدا محلول آب و سرکه سفید را با نسبت یک قاشق سرکه سفید در یک لیوان  تهیه کنید. وقتی سرکه در آب حل شد، محل مورد نظر از فرش را به محلول آب و سرکه با استفاده از اسپری کردن محلول  و یا یک دستمال تمیز، آغشته نمایید. در نهایت با استفاده از اسفنج و شامپو فرش محل مورد نظر را بشویید تا کاملاً پاک شود و سرکه و جوش شیرینی که از قبل روی فرش مانده از بین بروند.

2- لیموترش

یکی دیگر از روش‌های موثر برای از بین بردن بوی نم فرش استفاده از لیموترش است، لیموترش  باعث می شود بوی نم از بین برود. در این روش ابتدا لیموترش را نصف کنید و آن را بر روی لکه‌ها و محل تولید بوی نامطبوع قرار دهید، با این کار باکتری‌هایی که مولد و عامل اصلی بوی نم هستد از بین خواهد رفت. برای اینکه از تاثیر لیموترش در از بین رفتن بوی نم فرش بهره‌مند شوید باید چند دقیقه منتظر بمانید. پس از آن می‌توانید برای شستشوی فرش اقدام کنید که در این صورت دیگر اثری از بوی نم فرش باقی نخواهد بود.


 اگر وقت خواندن ادامه مقاله را ندارید می توانید در کانال آپارت گلیم اصیل کلیپ این مقاله را مشاهده کنید. با کلیک در اینجا می توانید وارد کانال آپارات شوید.


3- بوراکس

روش سومی که معمولاً برای از بین بردن بوی نامطبوع پیشنهاد می‌شود، استفاده از بوراکس است. بوراکس نوعی نمک قلیایی است که می‌تواند به تنهایی عملیات بو زدایی از فرش را به خوبی انجام دهد. بوراکس غیر سمی است و می‌توانید آن را از فروشگاه‌های مختلف تهیه کنید. این نمک قلیایی در بسیاری از روش‌های تمیز کردن خانه، کاربرد فراوانی دارد. برای استفاده از بوراکس در این روش، ابتدا بوراکس را روی قسمتی از فرش که بوی نامطبوعی گرفته سات، بپاشید و به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید. بعد از گذشته ۳۰ دقیقه از جاروبرقی استفاده کنید و آن قسمت از فرش را که به بوراکس آغشته کرده‌اید، جارو برفی بزنید. همان‌طور که گفته شد، بوراکس به تنهایی می‌تواند کار از بین بردن بوی نامطبوع فرش را تمام و کمال انجام دهد. اما برای خوشبو کردن محل می‌توانید به بوراکس کمی گل خشک شده اسطوخودوس اضافه کنید و با ترکیب بوراکس و اسطوخودوس عملیات خود را انجام دهید.

4- اسطوخودوس

رایحه اسطوخودوس با خاصیت آرامش بخشی که دارد برای رفع بوی نامطبوع فرش کاربرد دارد. ابتدا باید گل های تازه ی اسطوخودوس را به میزان نصف پیمانه خرد کنید و در هاون بریزید و بعد از له کردن آن ها خواهید دید که عطری خوش از آن بیرون خواهد زد. در این مرحله باید به میزان یک پیمانه جوش شیرین به گل های اسطوخودوس اضافه کنید و آن ها را به خوبی مخلوط کنید. این محلول را روی بخش هایی از فرش که بو می دهد بپاشید و اجازه دهید که ۶۰-۳۰ دقیقه روی فرش باقی بماند. خاصیت جوش شیرین از بین بردن بو و خاصیت اسطوخودوس دادن عطر خوش است. ماندن این محلول روی فرش از شب تا صبح سبب می شود نتیجه کار بهتر شود. بعد از اینکه مدت زمانی مشخصی گذشت آن را با جاروبرقی از روی فرش پاکسازی کنید.

5- استفاده از روغن ضروری

روغن ضروری از دسته روغن‌هایی است که فرار بوده و پس از استفاده اثری از لکه‌های آن بر روی فرش باقی نخواهد ماند. این نوع از روغن‌ها در ترکیب با جوش‌شیرین یکی از بهترین از بین برنده‌های بوی بد فرش هستند. روغن‌های ضروری درواقع اکثراً از قسمت‌های معطر گیاه ازجمله پوست، برگ و گل آن به دست می‌آیند؛ با توجه به تمایل خود می‌توانید انواع مختلفی از این نوع روغن‌ها را تهیه‌کرده و استفاده کنید. اگر عطر و بوی گل را می‌پسندید؛ اسطوخودوس، رز و یاسمن را تهیه کنید، اگر بوی مرکبات را ترجیح می‌دهید، لیمو و پرتقال را انتخاب کنید و اگر از طرفداران بوی تند هستید؛ سدر، چوب صندل و نعنا هندی را در نظر داشته باشید. برای ساخت این خوشبوکننده باید حدود ۲۰ قطره از روغن ضروری را با نصف پیمانه جوش‌شیرین ترکیب کرده و سپس آن‌قدری مواد را با یکدیگر مخلوط‌کنید تا به‌خوبی روغن و جوش‌شیرین با یکدیگر ترکیب شوند. سپس این مخلوط را بر روی قسمت‌های بد بوی فرش پاشیده و اجازه دهید از شب تا صبح بر روی آن بماند. پس از طی این مراحل می‌توانید فرش را توسط جاروبرقی به‌خوبی پاک‌ کنید.