
تاریخ : 16 مهر 1397
توصیه های نورپردازی در دکوراسیون و ایجاد یک دکور شاد
در زمان های گذشته ، افراد با نور اتش یا چراغ های گردسوز نور خود را تامین می کردند . و بعدها با اختراع برق و نورانی شدن خانه ها با لامپ ها و امدن برق به منازل ، افراد همین که چراغی در اتاق خود دارند و می توانند ان را در شب نیز روشن نگه دارند بسیار خوشحال بودند .
اما امروزه ، اوضاع کاملا فرش کرده ، و افراد سعی میکنند با نورهای مختلف و نورپردازی با لوسترها و نورهای رنگی فضایی خاص به منزل شان ببخشند .
و نور نیز یکی از عناصر دکوراسیون به شمار می اید .و با رنگ های متفاوت می توان حال و هوای خاص به منزل بخشید و اثرات روانشناسی رنگها را به وسیله ی نورها به منزل اورد .
در ادامه از یک روانشناس سوالاتی در مورد نورها پرسیده می شود ، شاید بتواند سوالات شما در مورد نورها را پاسخ دهد .
مقاله مرتبط : درمان افسردگی با دکوراسیون داخلی
نورها چه تاثیری بر روحیه افراد دارند ؟
بررسی را از نورهای طبیعی شروع می کنیم .نور خورشید ونور مهتاب .
نور به طور کلی بر روی روان انسان و قوای جنسی او اثر می گذارد .اما نمی توان به طور قطع گفت که مردم و افرادی که در مناطق جغرافیایی کم اقتاب تر زندگی می کنند ، لزوما افرادی افسرده هستند و یا کسانی که در مناطقی هستند که افتابی تر است شادتر و سالم تر هستند .زیرا این برداشت و تفسیر ریشه ای علمی ندارد .
افرادی که در این مناطق زندگی میکنند مثلا از یک منطقه ی افتابی به یک منطقه ای نقل مکان کنند که افتاب کمتری دارد ، ساعت بیولوژیکی بدنشان تغییر کرده و به دنبال ان تاثیرات هورمونی دارد که خلق و خوی شان تغییر می کند .
چرا برخی افراد نور پایین و محیط های کم نور را بیشتر دوست دارند ؟
ممکن است فکر کنید کسانی که دوست دارند در یک محیط تاریک و کم نور و دنج زندگی کنند ، افرادی افسرده و کم تحرک هستند اما از نظر روانشناسی نمی توان فقط از روی ظاهر زندگی وانتخاب های انها ، برای روان انها تصمیم گرفت .زیرا عوامل مختلفی در یک شخص باید بررسی شود تا نشانه های افسردگی در او پیدا گردد.
اگر فرد کمتر غذا بخورد ، کم تحرک باشد ، انسان شادی نباشد ، زیاد گریه کند ، و .... شاید نشانه ی افسردگی او باشد .اما صرف اینکه از روی سلیقه محیط کم نور را می پسندد نمی توان به او خصوصیت ناشاد بودن را نسبت داد .
برخی افراد در این محیط ها احساس امنیت می کنند و حال شان خوب می شود و برخی دیگر احساس می کنند که دلشان می گیرد .این ها تفاوتهای انسانی است.و تفاوت در سلیقه است .پس بهتر است که هر کس طبق علایق خودش زندگی اش را بچیند و از ان لذت ببرد .
بهتر است منزل کم نور باشد یا پرنور ؟
از نظر روانشناسی ترکیب هر دو نوع نور در منزل لازم است .نور زیاد و شدید باعث میشود ذهن فعال و پرتحرک باشد .و در مقابل تمرکز را کاهش می دهد .اما نور کم ذهن را ارام و تمرکز را افزایش می دهد .بنابراین بهتر است که هر فرد با توجه به شرایط فردی و موقعیت زمانی و حالات درونی خودش و انچه حال او را بهتر می کند نور محیط اش را تنظیم کند .
اما به طور کلی برای خانه باید از نور متعادل استفاده کرد.
جالب است بدانید برای بهبود حال بیماران در مراکز تخصصی نیز از نور کمک می گیرند .زمانی که فردی خلق پایینی دارد ، نور را زیاد می کنند و زمانی که فرد نیاز به ارامش دارد نور را کم می کنند .
استفاده از اباژورها و نورهایی که از کنار تابیده می شود
از یک روانشناس در مورد نور اباژورها سوال شد :
نور این گونه وسایل تزیینی است و به هیچ وجه نمی تواند که جای نور اصلی خانه را بگیرد .زیرا بدن انسان عادت کرده است ، نور از بالا به پایین بتابد . بنابراین اگر به مدت طولانی از نور های اباژور به عنوان نور اصلی خانه استفاده کنیم و به ان عادت کنیم ، این نور می تواند ازار دهنده باشد .
به طور کلی چه رنگ نوری برای خانه انتخاب کنیم ؟
نور افتاب و مهتاب طبیعی ترین و اشنا ترین نورها برای انسان و طبیعت اوست .بنابراین بهترین نورها برای منزل باید به تبعیت از این نورها انتخاب شود .استفاده از نورهای رنگی باید کوتاه مدت باشد .مثلا به عنوان شب خواب می توان از نورهای هالوژن رنگی استفاده کرد .
اما با این حال هر نوری با هر رنگی اثراتی دارد .به عنوان مثال رنگ قرمز و نور قرمز ، میتواند باعث برانگیختگی جنسی گردد.و در برخی فرهنگها مثل فرهنگ ایران رنگها حامل پیام های خاصی هستند .به عنوان مثال رنگ سبز سیدی برای ایرانیان اشنا ، مقدس و قابل اعتماد است .
نورهای نئون
این نورها بسیار براق هستند و میتوانند اسیب زننده باشند .این نورها تداعی کننده ی فضای بیمارستان و اداره های دولتی هستند و بهتر است که در منزل استفاده نشوند .برای خانه همان لامپهای حبابی شکل بهتر می باشد .
به طور کلی نور و شکل در ارتباط با یکدیگر قرار دارد .نور روی عواطف ما تاثیر میگذارد و فرم و شکل بروی افکار ما .
نورها در افکار و احساسات ما تاثیر گذارند .حتی اگر از یک نوری استفاده کنیم که مستقیم بتابد یا نور را پخش کند در فضا و تاثیری که روی ما می گذارد تاثیر می گذارد .
دکور شاد برای رفع دلمردگی
عوامل مختلفی میتواند بر روی زندگی و خلقیات ما تاثیر بگذارد ، یکی از اینها تغییر فصل است .
تاریکی ، سرمای هوا ، تغییر زاویه تابش نور خورشید ، کم شدن ساعات روز و زود تاریک شدن هوا ....از جمله عواملی هستند که باعث می شود تا افراد در فصل هایی مثل پاییز یا زمستان احساس افسردگی ، دل مردگی و خستگی شوند .
اگر می خواهیم در مقابل این تغییرات کاری انجام دهیم ، می توانیم ، با استفاده از رنگها و نورها این تغییرات را خنثی کنیم .
تغییر چیدمان منزل ، تغییر رنگ کوسن ها به رنگ های شاد مثل نارنجی و زرد باعث دعوت کردن انرژی به منزل می شود .
تاثیرات رنگ زرد در رفع دلمردگی
افرادی هستند که هر ساله با امدن فصل به خصوصی عزا می گیرند و می گویند ما در این فصل دلمان می گیرد و از نظر خلق و خو تغییر می کنیم و از خستگی زیاد نمی توانیم مثل سایر فصلها به کار هایمان برسیم .
انتخاب رنگ ماسب یک راه حل درمانی کمکی است که بتواند حال و هوای شان را تعدیل کند .پس اگر شما هم جز ان کسانی هستید که زندگی برایتان یکنواخت شده است می توانید از رنگ زرد برای تزیین اتاق هایتان استفاده کنید تا یک حال وهوای تازه ای بگیرید .
این رنگ نمادی از سرزندگی و شادابی است و ترکیب ان با رنگ بنفش حس بسیار خوبی به فضا می دهد .و باعث ترشح ناقل های عصبی می شود که باعث شادی در بدن می شود .
به راحتی می توانید کوسن های تان را به رنگ زرد تغییر دهید .یا روتختی یا رو مبلی هایتان را به این رنگ در بیاورید .
مراقب تلفیق نور و رنگ باشید .با انتخاب صحیح منابع نور و نصب درست ان در منزل می توانید به انعکاس رنگ ها کمک کنید .